0529 - 469 280 Open: woensdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak

Over ons

Over Mark Smit

Mark Smit Kunsthandel is gespecialiseerd in schilderijen uit de 19e en 20e eeuw. De kunsthandel is gevestigd in het voormalige stadhuis van Ommen, uniek gelegen aan de Overijsselse Vecht.

Mark groeide op tussen de schilderijen en ging al op jonge leeftijd met zijn ouders naar musea en kunsthandels. Tijdens zijn rechtenstudie bleef de belangstelling en passie voor kunst groot. Na zijn afstuderen op het onderwerp ‘aansprakelijkheid bij kunstaankopen’ besloot Mark zijn hart te volgen. Hij startte in 2002 zijn eigen kunsthandel met echtgenote Anna Smit-Loor. Zij was hiervoor werkzaam op de afdeling 20e eeuwse kunst bij veilinghuis Christie’s.

Collectie & activiteiten

Onze collectie schilderijen en aquarellen uit de periode 1820-2000 is een van de grootste en meest veelzijdige in Nederland. Vrijwel alle toonaangevende schilders uit de Hollandse Romantiek, Haagse school zijn vertegenwoordigd, evenals de impressionisten, expressionisten, Cobra-schilders en andere belangrijke naoorlogse kunstenaars. Regelmatig worden werken uit onze collectie in bruikleen gegeven aan (inter)nationale musea.

Twee keer per jaar organiseren wij een speciale verkooptentoonstelling in de kunsthandel. Tijdens de winterexpositie wordt belangrijk werk van museale kwaliteit getoond. Hierbij verschijnt een uitgebreide catalogus. Daarnaast nemen wij deel aan de belangrijkste nationale kunstbeurs PAN Amsterdam.

Service

Persoonlijk contact, kwaliteit en service staan bij ons voorop. Tot onze klantenkring behoren grote verzamelaars en musea in binnen- en buitenland. Maar ook beginnende kopers zijn bij ons van harte welkom voor een deskundig advies.

Schilderijen uit onze collectie worden geconserveerd door vakkundige restaurateurs en voorzien van de beste handgemaakte lijsten.

Elk verkocht werk gaat vergezeld van een taxatierapport/garantie van echtheid met kunsthistorische informatie ten behoeve van verzekering. Mark Smit is Registertaxateur 19e eeuwse kunst en als zodanig erkend en geregistreerd bij de Federatie TMV.

Wij kunnen uw aankoop op uw verzoek afleveren en ophangen. Wij denken graag mee bij de inrichting van uw huis en kunnen u adviseren bij het opbouwen van een mooie, solide verzameling.

Mark Smit

Mark Smit

Passie voor kunst had ik al van jongs af aan.

Het persoonlijke contact met onze relaties is een van de leukste facetten van het vak.

Anna Smit

Anna Smit-Loor

Alle schilderijen zijn door ons met zorg uitgezocht, geconserveerd en ingelijst.

De diversiteit van de negentiende en twintigste eeuwse kunst zie je terug in onze collectie.

Expositieruimte

Openingstijden: Open: woensdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak Afspraak maken »