0529 - 469 280 Woensdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak

Albert Roelofs

1877 - 1920

Onderstaande schilderijen van Albert Roelofs zijn te koop

Albert Roelofs was de zoon van de Haagse school schilder Willem Roelofs. Anders dan zijn vader, een veelgeroemd landschapsschilder, was Albert Roelofs gespecialiseerd in portretten en figuren.

Albert Roelofs was getrouwd met de even oude Tjieke Bleckmann (1877-1976), zelf schilderes en geboren als Elisabeth Françoise Bleckmann, dochter van de uit Indië afkomstige schilder Wilhelm Bleckmann (1853-1942). Ze kreeg vermoedelijk de bijnaam Tjieke vanwege haar kleine en tengere gestalte (‘ketjil’ is Indonesisch voor ‘klein’).

Albert Roelofs gaf schilderles aan koningin Wilhelmina, zijn vrouw aan Juliana. Albert Roelofs was een uitstekende salonschilder in impressionistische stijl, die bij voorkeur zijn vrouw en kinderen als modellen gebruikte, soms aangevuld met de professionele Mientje van der Wacht. Zijn schilderijen dragen titels als In avondtoilet, Toekomstdromen, Bij de wieg, De dichteres, Een kopje thee, Atelierjool.

Op zijn schilderijen heerst een ontspannen, lieflijke sfeer. Meestal spelen de scènes zich in een intieme, huiselijke sfeer af. Goed gesoigneerd, bezocht Albert Roelofs, vaak in gezelschap van zijn vrouw, de Haagse Pulchri Studio. Werk van Albert Roelofs is onder andere in bezit van het Haags Gemeentemuseum en het Teylers Museum in Haarlem.

Voor prijzen en informatie neem contact met ons op.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag
11-17 uur en op afspraak

+31 (0)529 - 469 280 info@marksmit.nl
Neem contact op
schilderijen
Overweegt u werk van Albert Roelofs te verkopen? Neem contact met ons op!

Voorheen te koop

Niet meer beschikbaar Albert Roelofs | Een lezende Tjieke Roelofs

Albert Roelofs

Een lezende Tjieke Roelofs »