0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Ben Walrecht

1911 - 1980

Onderstaande schilderijen van Ben Walrecht zijn te koop

Ben Walrecht (1911-1980) is een multitalent met een grote passie voor water. Als zijn ouders omkomen bij een brand, wordt de jonge Ben Walrecht ondergebracht bij familie in Amsterdam. Hij keert terug naar zijn geboortestad Groningen en rondt er de kunstnijverheidsschool af. Samen met een vriend begint hij een reclamebureau. Daarnaast schildert hij. Wekelijks komen er kunstenaars naar zijn atelier om te tekenen naar model.

Ben Walrecht komt in aanraking met het Groninger expressionisme op een Ploeg-tentoonstelling in Pictura in 1934. Begin 1936 wordt Walrecht werkend lid van de Ploeg, de kunstenaarsvereniging in Groningen die zich onder meer sterk maakt voor betere tentoonstellingsmogelijkheden voor kunstenaars in de stad. In die tijd schildert Walrecht vooral portretten, Groninger stadsgezichten en landschappen waar vaak water een rol speelt.

Walrecht houdt van de vrijheid op het water. Hij koopt een schip waarmee hij in de zomers Nederland doorkruist, vaak in gezelschap van andere kunstenaars, waaronder De Ploeg-collega Johan Dijkstra. In de veertiger jaren verblijft Ben Walrecht veel in Amsterdam, waar de ‘Catherina’ vaak ligt aangemeerd aan de Keizersgracht.

Walrecht is een veelzijdig kunstenaar. Behalve schilder is Walrecht beeldhouwer, met een grote liefde voor verschillende materialen. Hij wint in 1939 de Willink van Collen prijs, een nationale kunstprijs die wordt toegekend aan schilders tot 35 jaar. Johan Dijkstra is het enige Ploeg lid die deze prijs ook wint.

In 195 verruilt Ben Walrecht Groningen voor – het waterrijke – Loosdrecht. Tot die tijd blijft hij een actief lid en zend regelmatig werken in voor ploeg-exposities.

Schilderijen van Ben Walrecht bevinden zich in het Zuiderzee museum en het Groninger museum.

Voor prijzen en informatie neem contact met ons op.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag
11-17 uur en op afspraak

+31 (0)529 - 469 280 info@marksmit.nl
Neem contact op
schilderijen
Overweegt u werk van Ben Walrecht te verkopen? Neem contact met ons op!

Voorheen te koop

Niet meer beschikbaar Ben Walrecht | De Herestraat in Groningen

Ben Walrecht

De Herestraat in Groningen »

Niet meer beschikbaar Ben Walrecht | Zeilvertier op het Paterswoldse meer

Ben Walrecht

Zeilvertier op het Paterswoldse meer »

Niet meer beschikbaar Ben Walrecht | Gezicht op het Eemskanaal met Groningen in het verschiet

Ben Walrecht

Gezicht op het Eemskanaal met Groningen in het verschiet »