0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Steven Kwint

1931 - 1977

Steven Kwint zijn ontwikkeling
Steven Kwint (1931-1977) is geboren en getogen in het Betuwse Elst en gaat naar de kunstacademie in Arnhem. Hier krijgt hij schildersles van Fred Sieger. Na zijn afstuderen verhuist hij naar Amsterdam en wordt toegelaten tot de Rijksakademie. Aanvankelijk schildert Steven Kwint figuratief – hij maakt onder meer prachtige portretten van de beroemde jazzmusicus Ben Webster, met wie hij bevriend is.

Gaandeweg wordt zijn werk steeds abstracter. Nieuwe ontwikkelingen in de kunst zuigt Steven Kwint als een spons op, of zoals hij het verwoordt: ‘Iedere schilder staat op de schouders van zijn voorgangers.’ In de jaren zestig raakt hij geïnspireerd door de kunstenaars van Cobra, en door het expressieve werk van Chaïm Soutine, de Franse schilder met Wit-Russische roots, waaraan ook de Amerikaanse abstract-expressionisten schatplichtig zijn.

Kleur is allesbepalend
Of Kwint nu figuratief of abstract werkt, kleur is essentieel, allesbepalend. Voor hem is een schilderij een visuele gebeurtenis in kleur. Zelf heeft hij daarover gezegd: ‘De kleur is het meest elementaire. Je bent nooit zonder gedachte, je wil het een richting geven. Ik stel de kleur dan ook primair. Ik heb vaak gedroomd in kleur. Gewoon dromen die ik kan vertellen, die helemaal in kleur zijn.’

Tijdens het schilderen draait Kwint vaak jazzmuziek, hij is een enorme fan van Billie Holiday. Het swingende, het bewegende van de jazz vertaalt Kwint naar zijn schilderijen.

Het werk van Kwint bevindt zich onder meer in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. De reislustige Kwint is helaas jong gestorven. Een paar dagen voor zijn 47ste verjaardag overlijdt hij tijdens een vakantie in Frankrijk.

Op dit moment hebben wij geen werk van Steven Kwint in de collectie.
Bekijk huidige collectie »

Voor prijzen en informatie neem contact met ons op.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag
11-17 uur en op afspraak

+31 (0)529 - 469 280 info@marksmit.nl
Neem contact op
schilderijen
Overweegt u werk van Steven Kwint te verkopen? Neem contact met ons op!

Voorheen te koop

Niet meer beschikbaar Steven Kwint | Abstracte compositie

Steven Kwint

Abstracte compositie »