0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Sierk Schröder

1903 - 2002

Onderstaande schilderijen van Sierk Schröder zijn te koop

Sierk Schröder en zijn passie voor tekenen

Sierk Schröder wordt geboren op 6 april 1903 in Ambon, Nederlands Indië.  In 1909 verhuist de familie Schröder naar Rotterdam waar de vader van Sierk directeur wordt van een Zendingshuis. Hier blijven ze een aantal jaar wonen en verhuizen vervolgens naar Utrecht. In deze stad volgt Sierk Schröder de HBS waar hij zijn passie voor tekenen ontdekt. Om zich verder te ontplooien gaat Sierk in 1922 studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Aan de academie volgt hij in de avonduren, naast de reguliere lessen, een cursus modeltekenen. Hier gaat zijn interesse naar uit en op deze manier kan Schröder zich nog beter bekwamen in zijn favoriete genre, portretschilderen.

Als Sierk Schröder in 1925 afstudeert vertrekt hij voor een jaar naar Parijs. Daar volgt hij lessen bij André Lhote, een Franse modernistische schilder. Als Schröder terugkeert naar Nederland gaat hij wonen in Den Haag. Om zich volledig op zijn vrije werk te kunnen richten zendt hij werk in voor de Koninklijke Subsidie die hij drie jaar achter elkaar met succes ontvangt. Ook blijft hij werken als illustrator bij een uitgeverij om geld bij te verdienen.

Veel gevraagd portretschilder

In Den Haag sluit Sierk Schröder zich aan bij het kunstenaarsgenootschap Haagsche Kunstkring waar hij in contact komt met andere schilders. Hij krijgt de mogelijkheid voor een  solotentoonstelling bij de Haagse kunsthandel d’Audretsch. Dit is meteen een succes, hij ontvangt veel waardering voor zijn werk. Al snel krijgt Sierk Schröder opdrachten om kinderen te portretten, maar ook personen uit de politiek en culture wereld.

Omdat hij door de vele opdrachten weinig tijd overhoudt om vrij te werken gaat Sierk reizen en wordt hij financieel ondersteund door een goede vriend. In de jaren vijftig doet Schröder mee aan vele tentoonstellingen in Nederland, onder meer in het Arnhems Gemeentemuseum, de Lakenhal in Leiden, het Singer Museum Laren en in Parijs.

Schröder gaat in 1960 werken als hoogleraar in de vrije schilderkunst aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij richt zich in de jaren daarna steeds meer op zijn vrije werk, waar hij naast portretten van modellen in zijn atelier en figuurstudies ook landschappen en stillevens schildert.

Sierk Schröder kan beschouwd worden als een van de meest gevraagde portretschilder van de 20e eeuw. Hij heeft onder meer KLM-grondlegger Albert Plesman en Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen vastgelegd. Ook heeft Schröder een portret van Koningin Wilhelmina en koningin Beatrix geschilderd.

Voor prijzen en informatie neem contact met ons op.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag
11-17 uur en op afspraak

+31 (0)529 - 469 280 info@marksmit.nl
Neem contact op
schilderijen
Overweegt u werk van Sierk Schröder te verkopen? Neem contact met ons op!

Voorheen te koop

Niet meer beschikbaar Sierk Schröder | Jonge vrouw die haar toilet maakt

Sierk Schröder

Jonge vrouw die haar toilet maakt »

Niet meer beschikbaar Sierk Schröder | Lezende vrouw

Sierk Schröder

Lezende vrouw »

Niet meer beschikbaar Sierk Schröder | Vrouw in stoel

Sierk Schröder

Vrouw in stoel »

Niet meer beschikbaar Sierk Schröder | Lezende vrouw in blauwe kimono

Sierk Schröder

Lezende vrouw in blauwe kimono »

Niet meer beschikbaar Sierk Schröder | Staand naakt voor de spiegel

Sierk Schröder

Staand naakt voor de spiegel »