0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Ernest Jean Joseph Godfrinon

1878 - 1927

Ernest Godfrinon ontving zijn opleiding aan de kunstacademies van Elsene (of Ixelles) en Brussel. Ernest Godfrinon was lid van de Brusselse kunstenaarsvereniging Le Sillon. Deze vereniging werd in 1893 opgericht en hield tot 1910 jaarlijkse tentoonstellingen in het Museum voor Moderne Kunst in Brussel. Veelal jonge leerlingen van de academies werden lid van Le Sillon. Deze onderscheidde zich van andere kunstenaarsverenigingen door haar ledenbeleid. Iedereen kon toetreden; geen jury die het werk zou beoordelen op kwaliteit. Gustave-Max Stevens, één van de oprichters, ontwierp het embleem van Le Sillon; een gestileerde Japanse lelie. Andere leden waren o.a. Willem Paerels, Louis Thevenet en Fernand Toussaint.

Werk van Ernest Godfrinon is te vinden in het Charliermuseum in Sint-Joost-ten-Node. Verzamelaar Henri van Cutsem (hij kocht als eerste in België werken van Vincent van Gogh en Claude Monet) liet in 1890 twee naast elkaar gelegen huizen samenvoegen door de toen al beroemde Art Nouveau-architect Victor Horta. Na de dood van Van Cutsem in 1904 woonde en werkte de beeldhouwer Guillaume Charlier in het huis. In 1925 werden de collectie en het huis aan de gemeente gegeven; onder voorwaarde dat hier een museum werd gevestigd.

Het werk van Ernest Godfrinon is te benoemen als post impressionistisch. Ernest Godfinon schilderde in zijn korte leven, veelal figuren, stillevens, interieurs en landschappen.

Op dit moment hebben wij geen werk van Ernest Jean Joseph Godfrinon in de collectie.
Bekijk huidige collectie »

Voor prijzen en informatie neem contact met ons op.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag
11-17 uur en op afspraak

+31 (0)529 - 469 280 info@marksmit.nl
Neem contact op
schilderijen
Overweegt u werk van Ernest Jean Joseph Godfrinon te verkopen? Neem contact met ons op!

Voorheen te koop

Niet meer beschikbaar Ernest Jean Joseph Godfrinon | Ranonkels in een vaas

Ernest Jean Joseph Godfrinon

Ranonkels in een vaas »

Niet meer beschikbaar Ernest Jean Joseph Godfrinon | In de tuin

Ernest Jean Joseph Godfrinon

In de tuin »