0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Edgar Fernhout

1912 - 1974

Edgar Fernhout komt uit een artistieke familie. Zijn grootvader is de beroemde schilder Jan Toorop, zijn moeder de succesvolle kunstenaar Charley Toorop. Als kind maakt Fernhout al kennis met moderne kunst. Kunstenaars als Mondriaan en Rietveld zijn bevriend met zijn moeder en komen bij hen thuis. Niet verwonderlijk dus dat Fernhout vanaf zijn zestiende ook gaat schilderen.

Aanvankelijk maakt hij realistische schilderijen, maar zijn grote talent ligt in de abstractie. Door zijn liefde voor het landschap is hij gaan experimenteren met licht. Dit leidde tot een versobering en abstrahering van zijn schilderijen. Vanaf de jaren zestig verdwijnen de realistische elementen uit zijn werk en maakt hij puur abstracte kunst. De laatste jaren van zijn leven is zijn werk steeds meer verstild geraakt. Zoals ook dit schilderij dat hij een jaar voor zijn onverwachte overlijden heeft gemaakt. De compositie is opgebouwd met lichte blokjes die her en der op het doek zijn geschilderd. Kenmerkend voor een ‘late’ Fernhout is het vierkante formaat.

Marc Smit over Edgar Fernhout

Bekijk de video met Marc Smit waarin hij meer verteld over de schilder Edgar Fernhout en hij u het schilderij “Ruimte” laat zien.

Op dit moment hebben wij geen werk van Edgar Fernhout in de collectie.
Bekijk huidige collectie »

Voor prijzen en informatie neem contact met ons op.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag
11-17 uur en op afspraak

+31 (0)529 - 469 280 info@marksmit.nl
Neem contact op
schilderijen
Overweegt u werk van Edgar Fernhout te verkopen? Neem contact met ons op!

Voorheen te koop

Niet meer beschikbaar Edgar Fernhout | Ruimte

Edgar Fernhout

Ruimte »