0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Isaac Israels (1865 - 1934) Dame op het strand van Viareggio (Niet meer beschikbaar)

Olie op doek 59 x 79 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit werk is niet meer beschikbaar.
Wilt u een zoekopdracht plaatsen of een eigen werk verkopen?
Bel naar 0529 - 469 280 » Stuur ons een bericht »

Isaac Israels ( 1865 - 1934 ) - Dame op het strand van Viareggio

Olie op doek 59 x 79 cm, gesigneerd rechtsonder

Literatuur:
S. de Bodt, J. Kapelle e.a., Isaac Israels Hollands Impressionist, Schiedam 1999, afbeelding pag. 72, cat. nr. 98; A. Erftemeijer, Israels aan zee, Hollandse en Italiaanse strandtaferelen van Isaac Israels (1865-1934), Haarlem 2007, afbeelding pag. 60, cat. nr. 84.

Tentoonstelling:
Rotterdam, Kunsthal, Isaac Israels Hollands Impressionist, 4 sep. 1999-9 jan 2000; Haarlem, De Hallen, Israels aan zee, Hollandse strandtaferelen van Isaac Israels (1865-1934), 9 jun.-19 aug. 2007.

Het strandgezicht van Viareggio van de bekende impressionistische schilder Isaac Israels (1865-1934) is verkocht aan het Niedersächsisches Landesmuseum in Hannover.  De schilderijencollectie van het Landesmuseum behoort tot de tien belangrijkste van Duitsland. Het betreft de grootste acquisitie van het museum in de afgelopen decennia.

Het Landesmuseum in Hannover heeft, naast een uitgebreide collectie van Franse impressionisten als Claude Monet en Alfred Sisley, een van de grootste verzamelingen van Duitse impressionisten. De collectie omvat maar liefst 30 schilderijen van de bekendste Duitse impressionist Max Liebermann (1847-1935). Liebermann bezocht Nederland diverse keren om er te schilderen. Isaac Israels en Liebermann waren bevriend en schilderden geregeld samen op het strand van Scheveningen. Het strandgezicht van Israels zal de overeenkomsten tussen beide schilders aantonen en het werk van de Duitse impressionisten in een internationale context plaatsen.

Isaac Israels voelde zich aangetrokken tot het mondaine strandvertier. In de jaren twintig van de vorige eeuw verbleef hij verschillende keren in de ten westen van Florence gelegen badplaats Viareggio. Tijdens een van die bezoeken schilderde Isaac Israels dit werk, dat gerekend kan worden tot zijn beste strandgezichten. Een jonge vrouw poseert zelfbewust voor de schilder. Ze is gekleed naar de laatste badmode: een kort badpak zonder pijpen en mouwen. Als rasechte impressionist hanteert Israels een losse schildertoets om zijn spontane observaties vast te leggen.

Het Strandgezicht van Viareggio is te zien in Hannover. Zie ook www.landesmuseum-hannover.niedersachsen.de

Meer informatie over Isaac Israels »

Werken te koop van Isaac Israels

Isaac Israels | Leliegracht te Amsterdam

Isaac Israels

Leliegracht te Amsterdam

Isaac Israels | Dame met baret

Isaac Israels

Dame met baret

Isaac Israels | Ezeltje rijden op het strand van Scheveningen

Isaac Israels

Ezeltje rijden op het strand van Scheveningen