Marc Mulders is een multitalent; hij is schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. De beslissing om te verhuizen van de hectiek van de Tilburgse binnenstad naar de serene rust van een afgelegen, landelijke omgeving heeft grote invloed gehad op zijn werk. Zijn kleurenpalet is lichter geworden. De zware, donkere kleuren van weleer hebben plaatsgemaakt voor levendig wit,
geel en pasteltinten als lila en roze. Dat is ook mooi te zien in dit recente schilderij A garden path uit 2019.

In zijn fantastische atelier, een grote boerenschuur op landgoed Baest gelegen tussen Tilburg en Eindhoven, kijkt Marc Mulders uit over weelderige bloemenvelden. Hij heeft de bloemen die hij ziet vanuit zijn atelier geabstraheerd tot spannende composities in pasteltinten, boordevol details. De schilderijen van Mulders zijn in de loop der tijd abstracter geworden, maar nog steeds speelt de rijkheid en de schoonheid van de natuur een bezielende rol. De Franse impressionist Claude Monet is voor de kunstenaar een belangrijke inspiratiebron. Niet verwonderlijk dus dat Marc Mulders zijn eigen tuin ‘my own private Giverny’ noemt, een verwijzing naar de beroemde tuinen van Monet in Giverny, het charmante Franse dorp zeventig kilometer ten westen van Parijs waar volgens Monet het mooiste licht van de wereld schittert.

Marc Mulders is ook een groot bewonderaar van Helen Frankenthaler (1928-2011), de Amerikaanse abstract-expressionistische kunstenaar die beroemd is om haar vloeiende vormen. Net als Frankenthaler zet Mulders tegenwoordig zijn schilderijen met verdunde verf op, om vervolgens daaroverheen de verf vol en pasteus aan te brengen.