+31 (0)529-469 280 Wednesday till Saturday from 11am to 5pm and by appointment

Video

Kees van Dongen – Vertier op het strand van Deauville

Kees van Dongen (1877-1968) is misschien wel de meeste Franse kunstenaar van Nederland. Van Dongen wordt beschouwd als een van de grondleggers van het fauvisme. Na de Eerste Wereldoorlog wordt zijn werk realistischer, iets ingetogener ook. Kees van Dongens naam wordt pas echt in kapitalen geschreven als hij zich gaat toeleggen op het portretteren van de beau monde van Frankrijk.

Dit strandgezicht heeft Van Dongen geschilderd in Deauville, de mondaine badplaats aan de Côte Fleurie (Bloemenkust),waar de fine fleur zich graag laat zien.

Edgar Fernhout – Ruimte

Dit schilderij maakte Edgar Fernhout een jaar voor zijn onverwachte overlijden. De compositie is opgebouwd met lichte blokjes die her en der op het doek zijn geschilderd. Kenmerkend voor een ‘late’ Fernhout is het vierkante formaat.

Johannes Akkeringa – Sneeuwbesjes in een blauwe gemberpot

Werk van Johannes Akkeringa bevindt zich onder andere in het Rijksmuseum, Gemeentemuseum Den Haag en het Dordrechts museum.

Willem van Althuis – Landschap met horizon

Het werk van Willem van Althuis bevindt zich in talrijke particuliere collecties en in de collecties van onder meer het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Fries Museum in Leeuwarden en Museum Belvédère.

Marc Mulders – Hunt for paradise

Nieuwe aanwinst van Marc Mulders. Bekijk hier de video met een toelichting van Marc zelf.

Marc Mulders – in gesprek met

Marc Mulders is een toonaangevende, hedendaagse schilder. Zijn pasteus geschilderde schilderijen zijn zeer geliefd.
Wij verkopen zijn vroege en recente werken.

Hoog tijd voor een goed gesprek! Bekijk hier de video van het interview van Mark met Marc in zijn bijzondere atelier.

Isaac Israels – Lezend meisje op een sofa
(verkocht)

Isaac Israels schilderde dit doek in zijn Haagse atelier omstreeks 1917, het voormalig atelier van zijn vader Jozef.

Op de achtergrond zijn twee schilderijen te zien van Vincent van Gogh, die hij leende van Jo Bongers-van Gogh (de weduwe van Theo van Gogh, de broer van Vincent).

Jaap Egmond – JA, Wit reliëf
(verkocht)

Egmond is vooral geïnteresseerd in monochromie en herhaling van vormen. Ritme en het spel van licht en schaduw bepalen het uiteindelijke kunstwerk.

Jan Sluijters – Liggend naakt
(verkocht)

Jan Sluijters wordt gerekend tot een van Nederlands belangrijkste modernisten. Hij choqueerde en baarde veel opzien met zijn naakten.

Marc Mulders – Roosvenster
(verkocht)

Marc Mulders maakte dit schilderij in zijn Tilburgse atelier in 1998. De bloem reflecteert de schoonheid van de natuur, maar ook de vergankelijkheid daarvan.

Louis Apol – Winterse boslaan met paard en wagen

Louis Apol kon als geen ander de stemming van een winterse dag vastleggen. Bekijk hier waarom hij uitgroeide tot een ware specialist in dit genre.

Hendrik Johannes Weissenbruch – Ruiter op een jaagpad bij Noorden

Haagse School schilder Weissenbruch zocht steeds meer het licht en lucht op. Een prachtig voorbeeld van zijn natuurbeleving is Ruiters op een pad bij Noorden.