0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Blog

uitgelichte afbeelding

Isaac Israels belangrijk Amsterdamse impressionist

19 12 2021

Isaac Israels wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amsterdamse impressionisten. Hij is autodidact, al krijgt hij enige tijd les in het atelier van zijn vader Jozef Israëls, de beroemde schilder van de Haagse School. Isaac Israels zet zich echter al vroeg af tegen zijn vader; hij wil niet meeliften op diens succes, maar juist zijn eigen stijl ontwikkelen.

Isaac Israels is een meester in het schilderen van alledaagse taferelen en ook het mondaine stadsleven fascineert hem. Hij schildert vaak het bruisende nachtleven, met zijn tomeloze cafégangers en dansende meisjes. Zijn schilderijen geven een prachtig beeld van het Amsterdam van het fin
de siècle. Kenmerkend voor zijn impressionistische stijl is het gebruik van intense kleuren. Zijn kleurenpalet is licht en fris.

Het portret van dit handwerkende meisje heeft Israels gemaakt met pastel en krijt. Dit materiaalgebruik draagt bij aan het intieme en huiselijke karakter van het werk. De stijlvolle kleding van de jonge vrouw verraadt haar goede komaf.

 

Lees meer over Isaac Israels