0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Blog

uitgelichte afbeelding

George Martens schilder van het stadse leven

21 09 2021

George Martens is geboren en getogen in Groningen. Hij is een van de oprichters van De Ploeg, het kunstenaarscollectief dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van de moderne kunst in Groningen. Hoewel zijn carrière begint met het schilderen van portretten – veelal in opdracht – is Martens vooral bekend geworden door de levendige en kleurrijke manier waarop hij het Groningse stadsleven weergeeft. George Martens houdt van de bedrijvigheid van de stad. En Martens is als zijn schilderijen: vrolijk en kleurrijk.

George Martens ontwikkelt zijn eigen expressionistische stijl en met zijn scherpe en analytische blik weet hij de stad en de stadsmens op dynamische en spontane wijze te verbeelden. Met veelal snel aangebrachte verfstreken zet hij zijn visie op de stad neer.Dat is ook goed te zien in dit schilderij. De combinatie met het ingetogen kleurgebruik maakt het een interessant kunstwerk. Kijk bijvoorbeeld naar de vrouw, met een paar speelse streken zet Martens haar neer, lopend langs de kade in Assen. Zijn leven lang is Martens een zeer geliefd kunstenaar.

Wij kopen en verkopen schilderijen van George Martens. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@marksmit.nl of bel naar 0529-469280.

 

Lees meer over George Martens