0529 - 469 280 VERKOOPTENTOONSTELLING: 18 maart t/m 2 april / OPEN: dinsdag t/m zondag 11-17 uur

Blog

uitgelichte afbeelding

Ben Viegers gentleman onder de schilders

10 06 2021

Ben Viegers is de gentleman onder de schilders. Zelfs als de aimabele kunstenaar buiten schildert, en dat doet hij het allerliefst, is hij tiptop gekleed. Hij geniet ervan om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat erop uit te gaan om te schilderen. In de nadagen van de Haagse School schildert Viegers vooral stad- en havengezichten en landschappen, in de traditie van het Hollandse impressionisme. Hij doet dat met een losse maar rake penseeltoets en met veel aandacht voor het licht.

Kleurenpracht en bollenvelden

Viegers heeft in zijn leven vele malen de bollenvelden geschilderd. Hij is gefascineerd door de heldere kleuren van narcissen, hyacinten en natuurlijk de tulpen. Hij legt die zinderende kleurenpracht met verve vast op zijn doeken.

Bollenveld bij Noordwijk

Het hier getoonde Bollenveld in volle bloei bij Noordwijk laat dat goed zien. Het dorp op de achtergrond – de centraal gelegen kerk in het centrum met een lint aan huisjes – is een fraaie omlijsting van de bollenvelden. De kracht van kleur is in één oogopslag te zien: de dynamische verfstreken van de bollen zijn energiek en  levendig. De roze tinten in de lucht geven het schilderij een warme uitstraling.
Viegers verkoopt tijdens zijn leven veel aan – vooral – Amerikaanse kunstliefhebbers. Zij zijn dol op de warme, kleurrijke schilderijen van de typisch Hollandse bollenvelden. En ook vandaag de dag nog zijn Viegers fleurige schilderijen geliefd bij velen.

 

Lees meer over Ben Viegers